En konsert om sannhet og forsoning


Brumunddal kirke, søndag 7.april kl 18.00.

Velkommen til konsert med Elias Akselsen og Veronica Akselsen Lillesveen. 


 

 

 

Foto: Glimtfoto og Multiportrett.

 

Elias Akselsen er en kjent norsk sanger og tradisjonsformidler. Som tater ble han i oppveksten utsatt for forfølgelse av myndighetene. Han var mange år i Sverige, og samarbeidet bl a med Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström. Etter retur til Norge har han produsert et imponerende antall plateutgivelser, og mottatt en rekke priser, seinest i 2023 Norsk kulturråds ærespris.

Hans datter Veronica Akselsen Lillesveen er også sanger med flere plateutgivelser. Hun debuterte i 2004 med albumet Fattige var de som først fikk se, hvor hun tolket julesanger og salmer. I 2012 ga hun ut juleplaten Blå gleder sammen med sin far og to søsken. Hun har også deltatt i den norske Grand Prix-finalen to ganger (2006 og 2008).

Vi får høre sanger som i flg Akselsen har vært sunget i generasjoner, mye rundt bålet og der taterne holdt til. Musikk var kommunikasjon, man sang om det man opplevde. ‘Norges svar på blues og soul’, er sangene kalt.

Entré kr 200 (gratis for medlemmer av Ringsaker kirkeakademi).
Forhåndssalg på hoopla.no

Konserten er i samarbeid med Brumunddal/Veldre menighet og Ringsaker bibliotek, og er i serien Tilgivelse og forsoning som er knyttet til RingsakerOperaens vårforestilling PUSH – en flyktningeopera

Tilbake