Taket i Ringsaker kirke


En modell i 1:2.

Har du kjørt forbi Ringsaker kirke og ser at stillaset fremdeles er der? Det er riktig, guttene fra Castor Eiendom og byggforvaltning AS jobber fortsatt med restaurering av taket. Dette har de gjort i flere år. Noen lurer kanskje på hvorfor arbeidet tar tid, det kan du nå få en smakebit av utenfor kirken.  
 
Teamet har laget en modell av takfot i målestokk 1:2. Dette er en modell fra vestre side av søndre tverrskip på taket i Ringsaker kirke. På bildet av banneret kan du se ringet rundt dette takområdet. Modellen står nå plassert utenfor kirken og rett nedenfor søndre tverrskip, slik at man kan se opp mot taket samtidig som man kan inspisere modellen som står trygt nede på bakkenivå.  


På bildet fra venstre: Sindre Nygård, Jens Lyshaugen, Kim Andreas Ruen Nymoen, Dag Harald Vasveen og Jan Erik Myrsveen. Ikke til stede: Thorbjørn Dahl. 

Sindre Nygård som er byggeleder forteller at de kom opp med idéen til å lage modellen og et banner med informasjon om de ulike elementene og utførelsen av arbeidet. Banneret er nå i produksjon og vil henges opp om kort tid. Det er også laget et banner med en tidslinje for kirken som henger ved modellen allerede, denne er laget og satt opp av Ringsaker kirkes venner. Dette er første gang at de lager noe tilsvarende fra de stedene de har hatt oppdrag, så hele arbeidsgruppen er enige om at dette har vært både artig og engasjerende. Ved å lage en slik modell og informasjonsbanner kan folk få et innblikk arbeidet som gjøres. 

 

 

 

 

 

 

 

Teamet på seks menn som jobber med taket i Ringsaker kirke vet nøyaktig hvordan det ser ut oppe på taket, nå kan også du se hvordan taket egentlig ser ut. Både utvendig og innvendig. Dette presiserer de nemlig når jeg møter de utenfor kirken. Det er faktisk på innsiden av taket mye av arbeidet blir gjort. Det er derfor viktig å se modellen hele veien rundt.  
 
Modellen som er laget av guttene er gjort utenfor arbeidstid. Det har vært frivillig engasjement som har gjort modellen og banner ferdig og visningsklart. Produksjonen har foregått på guttas “bakrom”. Mellom kirken og presteboligen har de et stort uthus hvor de har jobbet i ulike tidsrom, hvor det for eksempel har vært seremonier i kirken. Materialene til modellen er et spleiselag mellom ulike aktører. Det er faktisk blitt produsert materialer til denne modellen som ikke er å få kjøpt i slike størrelser andre steder. De ulike aktørene er opplyst på banneret som snart kommer til kirken, men som du allerede nå kan se i denne artikkelen.  
 
Ved å ta en titt på takmodellen får man et innblikk i kirkens historie, samtidig som man får informasjon om dagens arbeid og utførelse. Vi håper at gjester kommer innom for å ta en titt på den flott jobben guttene har utført og satt opp utenfor kirken.  
 
Ringsaker kirkelige fellesråd takker for engasjementet og at modellen og banner får være til utstilling ved kirken.

Under kan dere se bilder i tilfeldig rekkefølge, som er tatt av Sindre Nygård underveis i arbeidet som er gjort i Ringsaker kirke. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake